Medlemsdag om bokutgivning

Anna-Carin Svanå berättade om vad en skrivcoach/lektör/redaktör kan göra för att vässa ett manus

I slutet av februari arrangerade Hallands författarsällskap en medlemsdag på temat bokutgivning. Inbjuden föreläsare var Sölve Dahlgren, författare och grundare av Boktugg. Övriga inslag stod Anna-Carin Svanå, Therese Loreskär, Théreze Ingmarson, Torbjörn Johansson och Annika Bengtsson, samtliga från HFS:s styrelse, för. Under dagen fick deltagarna bland annat lyssna till föreläsningar om att vässa sitt manus, om hur bokbranschen ser ut nu när digitaliseringen mer och mer tagit över, om att skriva direkt för ljud och om att lyckas med marknadsföring via sociala medier.

Konstsamtal i november

I slutet av november genomfördes två kritiksamtal med verk av halländska författare, två av dem medlemmar i sällskapet. Stefan Albrektssons diktsamling Sjöstjärna diskuterades och analyserades av två kritiker, Mikaela Blomqvist och Erik Bergqvist i Konsthallen, Kulturhuset Fyren, Kungsbacka 27 november och dagen efter var det dags för Christina Karlberg och Marita Warborn Lundgren (den sistnämnda även hon medlem i sällskapet) att få respons på sin bok Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död av kritikerna Ylva Lagercrantz Spindler och Erik Andersson. Detta samtal ägde rum i Lilla Teatern, Kulturhuset Komedianten, Varberg. Moderator i Varberg var Axel Andersson, Kritiklabbet medan Magnus William-Olsson, Kritiklabbet var moderator i Kungsbacka.

Det är andra året som halländska författare får möjligheten att professionella kritiker på djupet analyserar deras verk och det har gjorts möjlighet genom Region Halland. I år i samarbete med Kungsbacka konsthall och Varbergs bibliotek.