Halländsk bokmässa i Hylte 26/11 2022

Varmt välkommen till Halländsk bokmässa, årets stora bokfest i Halland!
I år på Forum Hyltebruk!

Författare, förlag och litterära sällskap medverkar som utställare. På Halländsk bokmässa träffar du författare, förlag och litterära sällskap från hela Halland. Under dagen kan du lyssna på samtal på scen där Alex Bennheden modererar och pratar med utställande författare som skriver för vuxna, barn och ungdom. Fri entré!

Halländsk bokmässa är ett samarbete mellan Hallands författarsällskap, biblioteken i de halländska kommunerna och Kultur i Halland. Välkommen till Halländsk bokmässa – en spännande dag i litteraturens tecken! Lördag 26/11 kl 11-16
Plats: Forum Hyltebruk.
Norra industrigatan 1

Medlemsträff oktober

Höstens medlemsträff, i mitten av oktober, innebar guidad tur på Hallands konstmuseum. Det var Sven Gillsäters utställning som visades. Efteråt samlades vi allihop på söndagskaffe. Medlem Kerstin Karlsson berättade om sin nya bok Min bana inom idrotten. Tack för kaffet och tack till alla som deltog!

Medlemsdag om bokutgivning

Anna-Carin Svanå berättade om vad en skrivcoach/lektör/redaktör kan göra för att vässa ett manus

I slutet av februari arrangerade Hallands författarsällskap en medlemsdag på temat bokutgivning. Inbjuden föreläsare var Sölve Dahlgren, författare och grundare av Boktugg. Övriga inslag stod Anna-Carin Svanå, Therese Loreskär, Théreze Ingmarson, Torbjörn Johansson och Annika Bengtsson, samtliga från HFS:s styrelse, för. Under dagen fick deltagarna bland annat lyssna till föreläsningar om att vässa sitt manus, om hur bokbranschen ser ut nu när digitaliseringen mer och mer tagit över, om att skriva direkt för ljud och om att lyckas med marknadsföring via sociala medier.